U, de petitionaris
Affair communication device 6400

Pak de dickpics strafrechtelijk aan

58 ondertekeningen

Er zijn weinig vrouwen die actief zijn op social media of dating apps en nog nooit een dickpic hebben ontvangen. Een dickpic is een ongevraagde foto van de genitaliën van een (vaak onbekende) man en wordt als negatieve seksuele toenadering ervaren. Tijd om dit op de politieke agenda te zetten!

Petitie

Wij

Het volk

 

constateren

  • dat de laatste jaren de online seksuele intimidatie alleen maar toeneemt. Zo blijkt uit onderzoek dat ruim 33% van de Nederlandse vrouwen onder de 27 jaar ongepaste seksuele toenadering, zoals seksueel getinte berichten via social media, heeft gerapporteerd.
  • Dit percentage gaat enkel over de gerapporteerde gevallen, dus het daadwerkelijke aantal zal zonder twijfel hoger liggen.
  • Aangiftes van dickpicks worden vaak niet opgenomen.
  • Wij verwijzen naar artikel 240 in het Wetboek van Strafrecht. Daarin staat dat iemand die kan vermoeden dat een afbeelding aanstotelijk voor de eerbaarheid is en die afbeelding ongevraagd aan iemand stuurt, een gevangenisstraf van twee maanden óf een geldboete kan krijgen.

 

en verzoeken

prioriteit te maken van het aanpakken van dickpics volgens de bestaande wetgeving.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
04-11-2019 
Petitionaris:
Jennifer Delano 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen