You, the petitioner
Affair communication device 6400

Pak de dickpics strafrechtelijk aan

58 signatures

Er zijn weinig vrouwen die actief zijn op social media of dating apps en nog nooit een dickpic hebben ontvangen. Een dickpic is een ongevraagde foto van de genitaliën van een (vaak onbekende) man en wordt als negatieve seksuele toenadering ervaren. Tijd om dit op de politieke agenda te zetten!

Petition

We

Het volk

 

observe

  • dat de laatste jaren de online seksuele intimidatie alleen maar toeneemt. Zo blijkt uit onderzoek dat ruim 33% van de Nederlandse vrouwen onder de 27 jaar ongepaste seksuele toenadering, zoals seksueel getinte berichten via social media, heeft gerapporteerd.
  • Dit percentage gaat enkel over de gerapporteerde gevallen, dus het daadwerkelijke aantal zal zonder twijfel hoger liggen.
  • Aangiftes van dickpicks worden vaak niet opgenomen.
  • Wij verwijzen naar artikel 240 in het Wetboek van Strafrecht. Daarin staat dat iemand die kan vermoeden dat een afbeelding aanstotelijk voor de eerbaarheid is en die afbeelding ongevraagd aan iemand stuurt, een gevangenisstraf van twee maanden óf een geldboete kan krijgen.

 

and request

prioriteit te maken van het aanpakken van dickpics volgens de bestaande wetgeving.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2019-11-04 
Lead petitioner:
Jennifer Delano 
Website:

History

Signatures